Versenyzői anyagok

Gerecse tagok és Versenyzők tájékoztatója

Kedves Gerecse Egyesületi Tagok és Versenyzők !

Minden egyesületi tagra és versenyzőre vonatkozik az MHSSZ regisztráció!

Kérek mindenkit, hogy bonyolítsa le a Teljes Mhssz regisztrációs folyamatot (csupán a személyes profil regisztrálása sajnos nem elegendő).

Mit jelent ez?

Innen tudtok belépni a felületre: http://www.gerecse.com/gerecse-tagsag

Kattintsatok ide: Regisztráció / Adatkarbantartó MHSSZ plasztik kártyához

1. lépés: regisztráció

Fontos, hogy mindenképp mentsd el valahová (word, excel, stb.) a felhasználó nevedet és jelszavadat, mert ebbe a rendszerbe minimum évi 1 alkalommal kötelező belépni.

A praktikusságot kedvelő tagoknak javaslom, hogy ezt a felhasználó nevedet és jelszavadat 3 felületen érdemes használni:
- MHSSZ adatkarbantartó
- VR MHSSZ versenyrendszer
- OSEI Sportorvosi online rendszer

2. lépés: személyes adatok megadása

Teljes név (ha van 3. neved, az is), csak a szókezdő nagybetű, a többi kisbetű!!!, mobilszám: +36-30-111-2222 formátum, stb.

Ha pl. Dr. vagy, azt a neved mögé írd, mert ABC-s szűrő működik...

Folyamatosan nézem, hogy ki hogyan regisztrál, és nem mindenkinél teljesül , aki beleköthetetlen igényességgel és formátumban végezte el a regisztrációt.

Ha valami nem Tip-Top, akkor légyszi javítsd ki!

3. lépés: bejelentkezés az egyesületbe

Itt ki tudod választani legördítő menüből a Gerecsét és a Sportmászó besorolást (így a legnagyobb az érdekérvényesítő képességünk)

4. lépés: kártya / matrica igénylés

Ehhez mindenképpen fotó kell. Legjobb, ha tőlem kérsz erre a célra formázott fotót, persze, ha küldtél hozzá megfelelő nyersanyagot, vagy cserélni szeretnéd az évekkel ezelőtti fotódat.

Ha fent van a fotó a rendszerben, akkor, ha új belépő vagy, mindenképpen kártyát kell igényelned.

Ha már előző évben, vagy korábban is tag voltál, akkor elég matricát igényelned, de azt kötelező.

A matricák fizikai átvétele a Bigwall, vagy Monkey recepción a Gerecse mappából történik aláírás ellenében, ha járatlan vagy ebben, a recepción segítenek neked ebben.

Ha véletlenül nincs fent fotód, akkor SOS gondoskodj róla, a vágásban kérd a segítségemet.

Fotó nélkül nincs kártyakibocsátás, ha például elhagyod, vagy ilyesmi...

5. lépés: éves egyesületi jelentkezés

Ha minden eddig leírt dolgod rendben van, akkor minden év január 1-től kezdve utald el az éves 10.000. Ft tagdíjat, majd ezt követően ebben az MHSSZ tagnyilvántartó rendszerben minden év elején újra be kell jelentkezni a Gerecse egyesületbe.

A tagdíj beérkezését követően az egyesület vezetője hagyja jóvá a regisztrációdat és ezután vagy jogosult átvenni a fizikai éves érvényesítő matricát a Bigwall, vagy Monkey recepción a Gerecse mappából, amit fel kell ragasztani a kártyára.

és így megy ez, minden évben...

A tagkártyádat mindig hordd magaddal, mint a személyi igazolványodat (pl. verseny, szikla, stb.) mert kérni fogják.
Ha valaki makulátlan és tökéletes regisztrációval rendelkezik, neki nincs teendője, de jó tudni ezeket.

Ha valaki még nem regisztrált, vagy van pontosítani valója, kérném, hogy indokolatlan késedelem nélkül tegye meg.


Versenyregisztráció

A versenyrendszer informatikai keretrendszerét az MHSSz biztosítja (Magyar Kupa és Magyar Bajnokság). A versenyek regisztrációjának, nevezéseknek és az eredmények publikálásának hivatalos helye az MHSSz Online Versenyrendszere.

Elérhetősége: https://vr2.mhssz.hu/dashboard

Ezen az MHSSz Online Versenyrendszer felületen keresztül kell regisztrálni a versenyzőknek. A kapott belépési jogosultságokat minden versenyzőnek el kell mentenie, mert ez hosszú távra szól.

Belépést követően az MHSSz Online Versenyrendszer egyben éves Versenynaptárként is funkcionál.

Minden versenyre a versenyzőnek egyedileg kell regisztrálni, illetve a Versenykiírás szerinti előírásokat betartani.

Minden versenyző köteles rögzíteni az MHSSz Online Versenyrendszerben a Sportorvosi engedély érvényességét, amelyet folyamatosan karban kell tartani minden sportorvosi vizsgálatot követően.

Sportorvosi vizsgálat szükséges azoknak a versenyzőknek, akik azt szeretnék, hogy a Magyar Kupa versenysorozatban eredményeik összesítésre kerüljenek, illetve eredményeik alapján bekerülhessenek a Válogatott Keretbe. 18 év felett 1 évre adják meg, 18 év alatt fél évre adják meg a versenyengedélyt. A lejárt sportorvosi engedély olyan, mintha nem is lenne. A sportorvosi vizsgálatra érdemes időpontot kérni az előző lejárati dátuma előtt akár két hónappal is, ugyanis túlzsúfolt időszakban  előfordulhat, hogy csak 30-60 napra tudnak időpontot adni.

Aki nem gondoskodik a sportorvosi vizsgálat lebonyolításáról, természetesen elindulhat bármely versenyen, de eredményei nem kerülnek összesítésre és nem lehet a Válogatott Keret Tagja. Ezen felül a versenyen a nevezési díjon felüli összegért eseti start engedélyt kell váltani a verseny helyszínén, amelynek mértékét a verseny rendezője szabja meg. Mindenki döntse el, mit szeretne és cselekedjen annak megfelelően.


Amennyiben a versenyengedély időbeli érvényességét igazoló iratot a versenyző elveszíti, a következő linken

Ellenőrizhető a versenyengedély időbeli érvényessége (személyes adatok ismeretében):

https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/


A Budapesti Sportorvosi Centrum rendelőiben díjmentesen fogadják a sportolókat, hétfőtől péntekig 7,30-17,00 között :

Cím: Országos Sportegészségügyi Intézet (Megszűnt a Sportkórház telephelyén, 1123 Budapest, Alkotás u. 48.),

1113 Budapest, Karolina út 27. (Bejárat a Diószegi út 64. felől.) ÚJ TELEPHELY

Rendelési idő: hétfőtől péntekig: 07,30 – 17,00 óráig.

Telefonos előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől péntekig 12,00-16,00 óra között a következő telefonszámokon kérhető 06-1-4886-120 és 06-1-4886-130.

Internetes előjegyzés a következő linken érhető el: https://online.osei.hu/bejelentkezes

Itt regisztrálni kell (jegyezd fel a felhasználó azonosítót és a jelszót), de az elektronikus időpontkérés hatékonyabb, mert a táblázatos naptárból látszanak a foglalt / szabad napok előre, hogy hol van hely.

A kapott időpontban helyszíni vizsgálatra jelentkezés a Kartonozóban

(szeméyi igazoltvány + lakcímkártya + TAJ-kártya) történik.”

Sürgősségi lehetőség: 5.000. Ft-os feláron az Országos Sportegészségügyi Intézetben: Megszűnt, de ha kb. délután 14 órára odamégy és a szolgálatban lévő sportorvoshoz a rendelőbe udvariasan bekopogsz, akkor van esélyed. Konkrétan az ott lévő sportorvos a délutáni leterheltségének függvényében dönthet úgy, hogy fogad téged 5.000. Ft-os feláron, ez működik. Ha az orvos igent mondott, csak utána menj fel a sorszámosztóba, ahonnan már nem fognak elhesegetni, hiszen ók is orvosi utasításra cselekszenek.

35 életévet betöltötteknél kötelező a vérvétel, ezért érdemes reggel / délelőtt éhgyomorral menni és vérvétellel kezdeni.

 

Sportorvosi vizsgálat a Budapest 3. kerületben: (Ez sajnos átmenetileg szünetel)

Szent Margit Rendelőintézet, Vörösvári úti Szakrendelő

Cím: 1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.

Rendelési idő: kizárólag szerdán és csütörtökön: 13,30 – 19,30 óráig.

Telefonos előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől-péntekig a következő központi telefonszámokon kérhető: 06-1-388-9180, vagy 06-1-388-7760, vagy 06-1-388-8384. Rendelési időben telefonálva a 215-ös melléken kapcsolják a sportorvosi rendelőt (3. emelet, 310-es szoba).

Előnye: a 3. kerületből közel van, illetve a hosszú délutános nyitvatartás.

Sürgősségi lehetőség: 5.000. Ft-os feláron, bejelentkezés nélkül, azonnal fogadnak, ha nincs sok vizsgálatra várakozó.

Ha a saját háziorvosodnál intézed előre a vérvételt, akkor úgy kell kérni, hogy a vizsgálat terjedjen ki vér-zsírra is.


Dokumentáció:

Mindenki kap 1 db versenyengedély kérő (sportorvoshoz beutaló) A4-es lapot az egyesületi elnök által aláírva és lebélyegezve. Ezzel + a kiskönyvvel kell menni a sportorvoshoz. A kiskönyvön a versenyengedély számot a számotokra átadott plasztik kártya tartalmazza. Ha nem kaptatok még ilyet, akkor utólag is ki lehet tölteni a sportorvosi után.

 

A sportorvosi vizsgálatot követően a sportorvos kettő anyagot bélyegez le:

1. A versenyengedély kérő A4-es lapot, amelyet Nagy Ervin egyesületi elnök részére kell eljuttatni. A Gerecse Sziklamászó Sportegyesület felé ezzel igazoljátok, hogy van érvényes sportorvosi engedélyetek. Ha ezt a lapot nem adjátok le, akkor a központi adminisztrációban az jelenik meg, hogy nem rendelkeztek érvényes sportorvosi engedéllyel.

2. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kiskönyvét, amelynek címlapján színes MHSSZ embléma található, (három részre nyitható szét). A verseny szervezők felé ezzel igazoljátok, hogy van érvényes sportorvosi engedélyetek, tehát a versenyen fel kell tudni mutatni, vigyétek magatokkal. Ha a versenyen nem tudjátok felmutatni, ez azt jelenti, hogy nem rendelkeztek érvényes sportorvosi engedéllyel. Ha otthon hagytad, mentőöv lehet a helyszínen, az elektronikus adatbázis alapján történő bizonyítás.

Ezeken felül minden versenyző plasztik kártyát kap, ami néhány vásárlási kedvezményre is jogosít. Ezt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjaként működő Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetséggel adja ki. Ha valakinek nincs ilyen, semmi pánik, minden tag kártyáját a Gerecse Egyesület elnöke veszi át központilag és adja át az általad a tagfelvételi lapon megjelölt átvételi ponton, illetve megbeszélés szerint személyesen a tagoknak. A plasztik kártya minden évben az egyesületi tagdíj befizetésének napjától a következő év január 31-ig érvényes. Az előző év plasztik kártyáját addig ne dobjátok el, amíg kézbe nem kapjátok a következőt, vagy nem kaptok rá érvényesítő matricát. Tehát, aki az adott tárgyévre nem fizeti be a Gerecse Egyesületbe az éves tagsági díjat, az Egyesület nem újítja meg a versenyző tagságát az MHSSZ-nél, így a versenyre nevezésnél el fognak zavarni, hiába van tavalyról maradt „érvényesnek tűnő” plasztik kártya a kezedben. Igyekezzetek minden év február 01-ig befizetni az éves tagsági díjat.

Fontos! Mindenki kérjen számlát az egyesület címére, ha versenyzéssel (pl. nevezési díj), vagy egyéb mászással kapcsolatos költsége merülne fel. A címet tartalmazó kiskártya nyomtatva Nagy Ervinnél is elérhető, illetve a weblapunkon található (egyesület, magunkról).


Gerecse Sziklamászó Sportegyesület

1034 Budapest, San Marco u. 12-18/A. 3/1.

Adószám: 18130236-1-41


Minden versenyzőnek gyors ügyintézést és eredményes versenyzést kívánok


Ha kérdés van hívjatok, Üdvözlettel:


Nagy Ervin

egyesületi elnök

+36-30-243-0421Tiltott táplálék kiegészítők

Kedves Gerecse Versenyzők !

Érdemes megtekinteni a letölthető listát, mert igen sok étrend-kiegészítő forgalmazását megtiltotta a hatóság!
Hátha tanulságos lehet!