Versenyzői anyagok

Versenyzői tájékoztató

Kedves Gerecse Egyesületi Versenyzők !

A versenyrendszer informatikai keretrendszerét az MHSSz biztosítja (Magyar Kupa és Magyar Bajnokság). A versenyek regisztrációjának, nevezéseknek és az eredmények publikálásának hivatalos helye az MHSSz Online Versenyrendszere.

Elérhetősége: https://vr.mhssz.hu/

Új rendszer: https://vr2.mhssz.hu/dashboard

Ezen az MHSSz Online Versenyrendszer felületen keresztül kell regisztrálni a versenyzőknek. A kapott belépési jogosultságokat minden versenyzőnek el kell mentenie, mert ez hosszú távra szól.

Belépést követően az MHSSz Online Versenyrendszer egyben éves Versenynaptárként is funkcionál.

Minden versenyre a versenyzőnek egyedileg kell regisztrálni, illetve a Versenykiírás szerinti előírásokat betartani.

Minden versenyző köteles rögzíteni az MHSSz Online Versenyrendszerben a Sportorvosi engedély érvényességét, amelyet folyamatosan karban kell tartani minden sportorvosi vizsgálatot követően.

Sportorvosi vizsgálat szükséges azoknak a versenyzőknek, akik azt szeretnék, hogy a Magyar Kupa versenysorozatban eredményeik összesítésre kerüljenek, illetve eredményeik alapján bekerülhessenek a Válogatott Keretbe. 18 év felett 1 évre adják meg, 18 év alatt fél évre adják meg a versenyengedélyt. A lejárt sportorvosi engedély olyan, mintha nem is lenne. A sportorvosi vizsgálatra érdemes időpontot kérni az előző lejárati dátuma előtt akár két hónappal is, ugyanis túlzsúfolt időszakban  előfordulhat, hogy csak 30-60 napra tudnak időpontot adni.

Aki nem gondoskodik a sportorvosi vizsgálat lebonyolításáról, természetesen elindulhat bármely versenyen, de eredményei nem kerülnek összesítésre és nem lehet a Válogatott Keret Tagja. Ezen felül a versenyen a nevezési díjon felüli összegért eseti start engedélyt kell váltani a verseny helyszínén, amelynek mértékét a verseny rendezője szabja meg. Mindenki döntse el, mit szeretne és cselekedjen annak megfelelően.


Amennyiben a versenyengedély időbeli érvényességét igazoló iratot a versenyző elveszíti, a következő linken

Ellenőrizhető a versenyengedély időbeli érvényessége (személyes adatok ismeretében):

https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/


A Budapesti Sportorvosi Centrum rendelőiben díjmentesen fogadják a sportolókat, hétfőtől péntekig 7,30-17,00 között :

Cím: Országos Sportegészségügyi Intézet (Megszűnt a Sportkórház telephelyén, 1123 Budapest, Alkotás u. 48.),

1113 Budapest, Karolina út 27. (Bejárat a Diószegi út 64. felől.) ÚJ TELEPHELY

Rendelési idő: hétfőtől péntekig: 07,30 – 17,00 óráig.

Telefonos előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől péntekig 12,00-16,00 óra között a következő telefonszámokon kérhető 06-1-4886-120 és 06-1-4886-130.

Internetes előjegyzés a következő linken érhető el: https://online.osei.hu/bejelentkezes

Itt regisztrálni kell (jegyezd fel a felhasználó azonosítót és a jelszót), de az elektronikus időpontkérés hatékonyabb, mert a táblázatos naptárból látszanak a foglalt / szabad napok előre, hogy hol van hely.

A kapott időpontban helyszíni vizsgálatra jelentkezés a Kartonozóban

(szeméyi igazoltvány + lakcímkártya + TAJ-kártya) történik.”

Sürgősségi lehetőség: 5.000. Ft-os feláron az Országos Sportegészségügyi Intézetben: Megszűnt, de ha kb. délután 14 órára odamégy és a szolgálatban lévő sportorvoshoz a rendelőbe udvariasan bekopogsz, akkor van esélyed. Konkrétan az ott lévő sportorvos a délutáni leterheltségének függvényében dönthet úgy, hogy fogad téged 5.000. Ft-os feláron, ez működik. Ha az orvos igent mondott, csak utána menj fel a sorszámosztóba, ahonnan már nem fognak elhesegetni, hiszen ók is orvosi utasításra cselekszenek.

35 életévet betöltötteknél kötelező a vérvétel, ezért érdemes reggel / délelőtt éhgyomorral menni és vérvétellel kezdeni.

 

Sportorvosi vizsgálat a Budapest 3. kerületben: (Ez sajnos átmenetileg szünetel)

Szent Margit Rendelőintézet, Vörösvári úti Szakrendelő

Cím: 1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.

Rendelési idő: kizárólag szerdán és csütörtökön: 13,30 – 19,30 óráig.

Telefonos előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől-péntekig a következő központi telefonszámokon kérhető: 06-1-388-9180, vagy 06-1-388-7760, vagy 06-1-388-8384. Rendelési időben telefonálva a 215-ös melléken kapcsolják a sportorvosi rendelőt (3. emelet, 310-es szoba).

Előnye: a 3. kerületből közel van, illetve a hosszú délutános nyitvatartás.

Sürgősségi lehetőség: 5.000. Ft-os feláron, bejelentkezés nélkül, azonnal fogadnak, ha nincs sok vizsgálatra várakozó.

Ha a saját háziorvosodnál intézed előre a vérvételt, akkor úgy kell kérni, hogy a vizsgálat terjedjen ki vér-zsírra is.


Dokumentáció:

Mindenki kap 1 db versenyengedély kérő (sportorvoshoz beutaló) A4-es lapot az egyesületi elnök által aláírva és lebélyegezve. Ezzel + a kiskönyvvel kell menni a sportorvoshoz. A kiskönyvön a versenyengedély számot a számotokra átadott plasztik kártya tartalmazza. Ha nem kaptatok még ilyet, akkor utólag is ki lehet tölteni a sportorvosi után.

 

A sportorvosi vizsgálatot követően a sportorvos kettő anyagot bélyegez le:

1. A versenyengedély kérő A4-es lapot, amelyet Nagy Ervin egyesületi elnök részére kell eljuttatni. A Gerecse Sziklamászó Sportegyesület felé ezzel igazoljátok, hogy van érvényes sportorvosi engedélyetek. Ha ezt a lapot nem adjátok le, akkor a központi adminisztrációban az jelenik meg, hogy nem rendelkeztek érvényes sportorvosi engedéllyel.

2. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kiskönyvét, amelynek címlapján színes MHSSZ embléma található, (három részre nyitható szét). A verseny szervezők felé ezzel igazoljátok, hogy van érvényes sportorvosi engedélyetek, tehát a versenyen fel kell tudni mutatni, vigyétek magatokkal. Ha a versenyen nem tudjátok felmutatni, ez azt jelenti, hogy nem rendelkeztek érvényes sportorvosi engedéllyel. Ha otthon hagytad, mentőöv lehet a helyszínen, az elektronikus adatbázis alapján történő bizonyítás.

Ezeken felül minden versenyző plasztik kártyát kap, ami néhány vásárlási kedvezményre is jogosít. Ezt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjaként működő Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetséggel adja ki. Ha valakinek nincs ilyen, semmi pánik, minden tag kártyáját a Gerecse Egyesület elnöke veszi át központilag és adja át az általad a tagfelvételi lapon megjelölt átvételi ponton, illetve megbeszélés szerint személyesen a tagoknak. A plasztik kártya minden évben az egyesületi tagdíj befizetésének napjától a következő év január 31-ig érvényes. Az előző év plasztik kártyáját addig ne dobjátok el, amíg kézbe nem kapjátok a következőt, vagy nem kaptok rá érvényesítő matricát. Tehát, aki az adott tárgyévre nem fizeti be a Gerecse Egyesületbe az éves tagsági díjat, az Egyesület nem újítja meg a versenyző tagságát az MHSSZ-nél, így a versenyre nevezésnél el fognak zavarni, hiába van tavalyról maradt „érvényesnek tűnő” plasztik kártya a kezedben. Igyekezzetek minden év február 01-ig befizetni az éves tagsági díjat.

Fontos! Mindenki kérjen számlát az egyesület címére, ha versenyzéssel (pl. nevezési díj), vagy egyéb mászással kapcsolatos költsége merülne fel. A címet tartalmazó kiskártya nyomtatva Nagy Ervinnél is elérhető, illetve a weblapunkon található (egyesület, magunkról).


Gerecse Sziklamászó Sportegyesület

1034 Budapest, San Marco u. 12-18/A. 3/1.

Adószám: 18130236-1-41


Minden versenyzőnek gyors ügyintézést és eredményes versenyzést kívánok


Ha kérdés van hívjatok, Üdvözlettel:


Nagy Ervin

egyesületi elnök

+36-30-243-0421Tiltott táplálék kiegészítők

Kedves Gerecse Versenyzők !

Érdemes megtekinteni a letölthető listát, mert igen sok étrend-kiegészítő forgalmazását megtiltotta a hatóság!
Hátha tanulságos lehet!