Adó 1%

Kérjük, add nekünk az adód 1%-át! Támogasd az egészséges életmódot, a rendszeres sportolást és a sziklamászás révén a szabadidő hasznos eltöltését!

2010-től a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület is megfelel az adó 1% gyűjtésről szóló 1996. évi CXXVI (ún. 1%-os) törvényben foglalt feltételeknek, és gyűjteni fogja az 1%-os felajánlásokat. Kérjük tagjainkat, az egyesületet pártolókat és a velünk szimpatizálókat, hogy az évi személyi jövedelemadójuk egyik 1 %-ával a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület működését támogassák, az egyesület javára történő felajánlással.

Fontos!

Amennyiben az adóbevallásod leadásakor nem rendelkeztél az 1%-odról, később is lehetőséged van felajánlani rendelkezésedet egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.

Mire fordítjuk az adó 1%-os felajánlásokat?

 • Elérhető itt

 • Rendelkező nyilatkozat letöltése:Gerecse SE rendelkező nyilatkozat

Gerecse Sziklamászó Sportegyesület

H-1034 Budapest, San Marco u. 12-18/A. 3/1.

Adószám: 18130236-1-41

Hogyan rendelkezhetsz?

 • Ha egyéni vállalakozó vagy, akkor február 25-ig adhatod le adóbevallásodat, vele együtt az 1%-ról szóló rendelkező nyilatkozatot.

 • Amennyiben magánszemélyként saját magad készíted el adóbevallásodat, ami egyben tartalmazza a rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheted el az adóhivatalhoz.

 • Elektronikus bevallás benyújtásakor is lehetőséged van elektronikus űrlapon rendelkezni az 1%-odról.

Nyilatkozattételre a tárgyévi NAV (Adóhatóság) adóbevalláshoz, a bevallás részét képező önálló EGYSZA lap, vagy a rendelkező nyilatkozat nyomtatványa szolgál. Az EGYSZA lapot a bevallásával együtt kell elküldeni elektronikusan, vagy papíron kitöltött formában. Amennyiben nem kívánja az EGYSZA lapot alkalmazni (bár ez az egyszerűbb megoldás), a bevallásával egy csomagban, egy lezárt, kisméretű borítékban elhelyezett rendelkező nyilatkozat megküldésével is rendelkezhet.

A nyomtatást követően a rendelkező nyilatkozatot a határoló vonal mentén először ki kell vágni. A rendelkező nyilatkozatot összehajtani nem szabad.

A nyilatkozatot egy olyan postai normál méretű borítékba kell tenni, amely e lap méretét csak annyiban haladja meg, hogy abba a nyilatkozat elhelyezhető legyen.

A rendelkezés csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószáma, a borítékon pedig az adózó neve, lakcíme és ADÓAZONOSÍTÓ JELE pontosan van feltüntetve.

Ha a nyilatkozat borítékba téve a munkáltatójának kerül leadásra, vagy postai úton kerül feladásra az adóhatóság részére, akkor a leragasztáson átnyúlóan saját kezűleg alá kell írni a borítékot!

Ha a munkahelyen keresztül történik az adózás, a leragasztott és aláírt boríték leadása után alá kell írni a kísérő jegyzéket is május 10-ig.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind az SZJA bevallás, mind a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Amennyiben az adóbevallás elektronikus úton kerül beküldésre, a rendelkező nyilatkozatot elektronikus űrlapon is meg lehet tenni, amelyet ugyancsak elektronikus úton lehet továbbítani a bevallással együtt az adóhatósághoz. A rendelkező nyilatkozatot személyesen, ill. postai úton külön is el lehet juttatni az adóhatóság részére.

Az országos statisztika azt mutatja, hogy az adózók közel fele nem él az 1% felajánlásával. Ezért kérünk Mindenkit, hogy családja, barátai, ismerősei körében népszerűsítse egyesületünket, hogy minél többen ajánlják fel jövedelemadójuk 1 %-át. Tisztában vagyunk azzal, hogy tagjaink egy része diák, vagy munka nélkül maradt, azaz adózó jövedelemmel nem rendelkezik. Azonban ha "maga helyett" valakit a szélesebb családból, baráti körből vagy a sporttevékenységgel szimpatizálók közül "beszervez", cselekedetével önmaga is hozzájárul a felajánlások számának emelkedéséhez.

A Gerecse Sziklamászó Sportegyesület szemében nagy érték az egészség és a szabadidő hasznos eltöltése. Egyik alapfeladatunk az egészséges életmód népszerűsítése a sziklamászáson keresztül, illetve mászóhelyek és mászóiskolák karbantartása, felújítása azaz a biztonságos sziklamászás technikai feltételeinek megteremtése. A www.gerecse.com weblapunkon számos praktikus információt teszünk közzé, amely mind a kezdő, mind a tapasztalt mászóknak nyújt konkrét gyakorlati segítséget a mászó-teljesítményük fejlesztéséhez. Versenyzőink képviselik egyesületünket a különböző mászóversenyeken. A rendszeres sporttevékenység hozzájárul az „ép testben ép lélek” gondolat megvalósulásához.

Kérjük tagjainkat, az egyesületet pártolókat és a velünk szimpatizálókat, hogy a 2011. évi személyi jövedelemadójuk egyik 1 %-ával a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület működését támogassák, az egyesület javára történő felajánlással. Ha nincs adóköteles jövedelem, akkor a jelen nyilatkozatot kérjük eljuttatni az ismerősöknek, akik éves jövedelmükről bevallást készítenek, és felajánlásukkal támogatni kívánják egyesületünket!

Közlemények a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület számlájára beérkező adó 1% felhasználásáról:

 • 10 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 11 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 12 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 13 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 14 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 15 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 16 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 17 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

 • 18 KOZ Gerecse Sziklamászó Sportegyesület.pdf

Köszönjük a felajánlásokat!

Gerecse Sziklamászó Sportegyesület