Gerecse Sziklamászó Sportegyesület

Egyesületünk szakmai pályázatának megvalósulása a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

„Érdemes úgy élni, amiben hiszel, különben azt fogod hinni, ahogyan élsz”

Elkötelezettség

A sziklamászás csodálatos sport, csodálatos életforma. A mászással és a vele járó utazással életreszóló élményekre tehetünk szert. A kalandok és tapasztalatok jelentősen hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, személyiségünk kiteljesedéséhez. A cél nem egy másik ember legyőzése, nem egy mászóút legyőzése, hanem önmagunk legyőzése. Itt nem azon múlik az eredmény, hogy mennyi pénzed van, milyen ismeretségi köröd van, jól el tudod-e adni magad, vagy hogy ki tudod-e dumálni a szituációt. Csak egy dolog számít, hogy megvan-e a felkészültséged és képességed arra, hogy megmászd a kiválasztott utat. Ez többnyire nem a rajtunk kívül álló dolgokon múlik, hanem azon, hogy mit tettünk a cél elérésének érdekében. Hát pont ettől szép ez az őszinte játék, ahol a csalás szinte értelmezhetetlen fogalom.

Ha valaki csak „alibi” mászó, a Gerecse Sziklamászó Sportegyesület honlapján megtalálható információkkal nem megy semmire. Ha valaki komoly elkötelezettséget érez a mászás iránt, akár kezdő mászó, hétvégi mászó, vagy versenyző, ezek az információk aranyat érhetnek számára. A Gerecse Sziklamászó Sportegyesület weboldalának célja (más honlapoktól eltérően) a mászás iránt őszintén elkötelezetteket ellátni hasznos és praktikus információkkal, amelyet a hétköznapokban akár nap mint nap szívesen használnak.

Hogy mit nyújtunk számodra? Ne tölts el húsz évet azzal, hogy minden tapasztalatot a saját bőrödön szerzel meg. Építs a tapasztalt mászók által megszerzett tudásbázisra, hogy hatékonyan és eredményesen mászhass. A Gerecse Sziklamászó Sportegyesület megalakulását kizárólag szakmai szempontok vezérelték. Az egyesület tagjainak szemében nagy érték a sportteljesítmény, és mindegyikünk elkötelezett a mászósport iránt. Alapvető célkitűzésünk egy folyamatosan bővülő szakmai közösség létrehozása és működtetése, amely a közös tapasztalat és tudásbázist felhasználva fejleszti mászóteljesítményét. Természetesen tapasztalatokkal segítjük azokat az egyéneket, akik nem tekintik életformájuknak a sziklamászást, de szívesen töltik szabad idejüket ezen különösen érdekes és izgalmas tevékenységgel.

Fontos feladatunknak tartjuk a magyarországi mászóiskolák felújításában és karbantartásában való aktív közreműködést és a természeti értékek védelmét. Fontosnak tartjuk a mozgás szeretetét, az egészséges életmódot, a természeti környezetben végzett mozgást.Mászótudásunkat heti többszöri edzéssel fejlesztjük, melynél előnyben részesítjük a természetes sziklákat. On sight mászótudásunk fejlesztése érdekében sokat utazunk számunkra új, vagy kevésbé ismert mászóhelyekre. Versenyzői csapatot működtetünk, melynek tagjai képviselik egyesületünket hazai és külföldi versenyeken. Tagjaink között kiskorú mászók is szerepelnek. Egyesületünk törekszik a sport utánpótlás biztosítására, illetve hogy minél több fiatal barátkozzon meg a mászósporttal.

Nagy értéknek tartjuk a biztonságos sziklamászást, és az egyesület gondozásában lévő sziklamászó helyeken időtálló és szakmailag kifogástalan fix biztosítási pontokat helyezünk el. A beépített fix biztosítási pontokról naprakész nyilvántartást vezetünk.

Edzésterveink összeállításánál erősen támaszkodunk a korszerű edzéselméletre, és a világszínvonalú mászók publikusan közzétett tapasztalatára. Az edzés mellett közös tudásbázisunkat felhasználva nagy figyelmet fordítunk a táplálkozásra, regenerálódásra, nyújtásra, sportsérülések megelőzésére és az esetlegesen előforduló sportsérülések kezelésére. Fontosnak tartjuk a fizikai, technikai és mentális felkészültséget.