Versenyzői anyagok

Gerecse tagok és Versenyzők tájékoztatója

Kedves Gerecse Egyesületi Tagok és Versenyzők !

Minden egyesületi tagra és versenyzőre vonatkozik az MHSSZ regisztráció!

Kérek mindenkit, hogy bonyolítsa le a Teljes Mhssz regisztrációs folyamatot (csupán a személyes profil regisztrálása sajnos nem elegendő). Ha ezek rendben vannak, akkor nincs teendő.

Mit jelent ez?

Innen tudtok belépni a felületre: http://www.gerecse.com/gerecse-tagsag

Kattintsatok ide: Regisztráció / Adatkarbantartó MHSSZ plasztik kártyához

1. lépés: regisztráció

Fontos, hogy mindenképp mentsd el valahová (jelszó menedzser, word, excel, stb.) a felhasználó nevedet és jelszavadat, mert ebbe a rendszerbe minimum évi 1 alkalommal kötelező belépni.

A praktikusságot kedvelő tagoknak javaslom, hogy ezt a felhasználó nevedet és jelszavadat 3 felületen érdemes használni:

- MHSSZ Tagnyilvántartó (adatkarbantartó)

- VR MHSSZ versenyrendszer

- OSEI Sportorvosi online rendszer

2. lépés: személyes adatok megadása

Teljes név (ha van 3. neved, az is), csak a szókezdő nagybetű, a többi kisbetű!!!, mobilszám: +36-30-111-2222 formátum, stb.

Ha pl. dr. vagy, azt a neved mögé írd, mert ABC-s szűrő működik...

Folyamatosan nézem, hogy ki hogyan regisztrál, és nem mindenkinél teljesül, aki beleköthetetlen igényességgel és formátumban végezte el a regisztrációt.

Ha valami nem Tip-Top, akkor légyszi javítsd ki!

3. lépés: bejelentkezés az egyesületbe (minden év január 01-től meg kell tenni!)

Itt ki tudod választani legördítő menüből a Gerecsét és a Sportmászó besorolást (így a legnagyobb az érdekérvényesítő képességünk)

4. lépés: kártya / matrica igénylés (minden év január 01-től meg kell tenni!)

Ehhez mindenképpen fotó kell. Legjobb, ha tőlem kérsz erre a célra formázott fotót, persze, ha küldtél hozzá megfelelő nyersanyagot, vagy cserélni szeretnéd az évekkel ezelőtti fotódat.

Ha fent van a fotó a rendszerben, akkor, ha új belépő/átigazoló vagy, mindenképpen kártyát kell igényelned.

Ha már előző évben, vagy korábban is tag voltál, akkor elég matricát igényelned, de azt kötelező.

A matricák fizikai átvétele a Bigwall, vagy Monkey recepción a Gerecse mappából történik aláírás ellenében, ha járatlan vagy ebben, a recepción segítenek neked ebben.

Ha véletlenül nincs fent fotód, akkor SOS gondoskodj róla, a vágásban kérd a segítségemet.

Fotó nélkül nincs kártyakibocsátás, ha például elhagyod, vagy ilyesmi...

5. lépés: éves egyesületi jelentkezés, tagdíj fizetés

Ha minden eddig leírt dolgod rendben van, akkor minden év január 1-től kezdve utald el az éves 10.000. Ft tagdíjat, majd ezt követően ebben az MHSSZ tagnyilvántartó rendszerben minden év elején újra be kell jelentkezni a Gerecse egyesületbe.

A tagdíj beérkezését követően az egyesület vezetője hagyja jóvá a regisztrációdat és ezután vagy jogosult átvenni a fizikai éves érvényesítő matricát a Bigwall, vagy Monkey recepción a Gerecse mappából, amit fel kell ragasztani a kártyára. A tagdíj fizetés utáni matrica átvételi lehetőségről mindig célirányos e-mail-t küldünk, ha ténylegesen kihelyezésre került a matricád. Ha ilyen mail-t nem kaptál, akkor vagy érdeklődj, vagy az jelenti, hogy a matrica még nincs ott. Ebben az esetben nem érdemes felkeresni az átvételi helyszínt, mert matricát csak névre kiírva lehet átvenni. A kártyát mindig hozd magaddal és kötelező az aláírás.

és így megy ez, minden évben...

A tagkártyádat mindig hordd magaddal, mint a személyi igazolványodat (pl. verseny, szikla, stb.) mert kérni fogják.

Ha valaki makulátlan és tökéletes regisztrációval rendelkezik, neki nincs teendője, de jó tudni ezeket.

Ha valaki még nem regisztrált, vagy van pontosítani valója, kérném, hogy indokolatlan késedelem nélkül tegye meg.

Ha informatikai problémába ütközöl, itt tudsz segítséget kérni a rendszergazdától: mhssz.it@gmail.com

Versenyregisztráció

A versenyrendszer informatikai keretrendszerét az MHSSz biztosítja (Magyar Kupa és Magyar Bajnokság). A versenyek regisztrációjának, nevezéseknek és az eredmények publikálásának hivatalos helye az MHSSz Online Versenyrendszere.

Elérhetősége: https://vr.mhssz.hu/dashboard

Ezen az MHSSz Online Versenyrendszer felületen keresztül kell regisztrálni a versenyzőknek. A kapott belépési jogosultságokat minden versenyzőnek el kell mentenie, mert ez hosszú távra szól.

Belépést követően az MHSSz Online Versenyrendszer egyben éves Versenynaptárként is funkcionál.

Minden versenyre a versenyzőnek egyedileg kell regisztrálni, illetve a Versenykiírás szerinti előírásokat betartani.

Minden versenyző köteles rögzíteni az MHSSz Online Versenyrendszerben a Sportorvosi engedély érvényességét, amelyet folyamatosan karban kell tartani minden sportorvosi vizsgálatot követően.

Sportorvosi vizsgálat szükséges azoknak a versenyzőknek, akik azt szeretnék, hogy a Magyar Kupa versenysorozatban eredményeik összesítésre kerüljenek, illetve eredményeik alapján bekerülhessenek a Válogatott Keretbe. 18 év felett 1 évre adják meg, 18 év alatt fél évre adják meg a versenyengedélyt. A lejárt sportorvosi engedély olyan, mintha nem is lenne. A sportorvosi vizsgálatra érdemes időpontot kérni az előző lejárati dátuma előtt akár két hónappal is, ugyanis túlzsúfolt időszakban előfordulhat, hogy csak 30-60 napra tudnak időpontot adni.

Aki nem gondoskodik a sportorvosi vizsgálat lebonyolításáról, természetesen elindulhat bármely versenyen, de eredményei nem kerülnek összesítésre és nem lehet a Válogatott Keret Tagja. Ezen felül a versenyen a nevezési díjon felüli összegért eseti start engedélyt kell váltani a verseny helyszínén, amelynek mértékét a verseny rendezője szabja meg. Mindenki döntse el, mit szeretne és cselekedjen annak megfelelően.

Ha mindent jól csináltál és mégis informatikai problémába ütközöl, akkor itt tudsz gyors segítséget kérni a rendszergazdától: vr@mhssz.hu

Amennyiben a versenyengedély időbeli érvényességét igazoló iratot a versenyző elveszíti, a következő linken

Ellenőrizhető a versenyengedély időbeli érvényessége (személyes adatok ismeretében):

https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/

Sportorvosi ügymenet leírása

Ha bármikor volt regisztrált pozitív Covid eredményed, akkor a Covid utáni első sportorvosi vizsgálatot csak szívultrahang vizsgálat után lehet végezni, amit az egyszerűség kedvéért a Sportkórházban célszerű intézni (magánban bonyolult).

A Budapesti Sportorvosi Centrum rendelőiben díjmentesen fogadják a sportolókat, hétfőtől péntekig 08,00-15,00 között :

Cím: Országos Sportegészségügyi Intézet OSEI (Megszűnt a Sportkórház telephelyén, 1123 Budapest, Alkotás u. 48.),

1113 Budapest, Karolina út 27. (Bejárat a Diószegi út 64. felől.) ÚJ TELEPHELY

Rendelési idő: hétfőtől péntekig: 08,00 – 15,00 óráig.

Telefonos előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől péntekig 12,00-16,00 óra között a következő telefonszámokon kérhető 06-1-4886-120 és 06-1-4886-130.

Internetes előjegyzés a következő linken érhető el: https://online.osei.hu/bejelentkezes

Itt regisztrálni kell (jegyezd fel a felhasználó azonosítót és a jelszót), de az elektronikus időpontkérés hatékonyabb, mert a táblázatos naptárból látszanak a foglalt / szabad napok előre, hogy hol van hely.

Mindenképpen: Sportmászás sportágra regisztrálj (a többi "fajta mászás" nem jó).

A kapott időpontban helyszíni vizsgálatra jelentkezés a Kartonozóban

(szeméyi igazoltvány + lakcímkártya + TAJ-kártya) történik.”

Sürgősségi lehetőség: 5.000. Ft-os feláron az Országos Sportegészségügyi Intézetben: Megszűnt, de ha kb. délután 14 órára odamégy és a szolgálatban lévő sportorvoshoz a rendelőbe udvariasan bekopogsz, akkor van esélyed. Konkrétan az ott lévő sportorvos a délutáni leterheltségének függvényében dönthet úgy, hogy fogad téged 5.000. Ft-os feláron, ez működik. Ha az orvos igent mondott, csak utána menj a sorszámosztóba, ahonnan már nem fognak elhesegetni, hiszen ők is orvosi utasításra cselekszenek.

35. életévet betöltötteknél kötelező a vérvétel, ezért érdemes reggel / délelőtt éhgyomorral menni és vérvétellel kezdeni.

Fizetős sportorvosi vizsgálat:

Ha a Sportkórházban (OSEI) az ingyenes sportorvosi vizsgálatra teltház van, azaz nincs szabad időpont belátható időn belül, és szorít a határidő, akkor lehetőséged van a sportorvosi vizsgálatot önköltséges, fizetős konstrukcióban megoldani. Egyik módszer a neten keresgélve sportorvos választása, akár a lakóhelyed közelében. A díjazás szabadáras: pl. 2.000. Ft - 20.000. Ft -ig bármi lehet. Lényeg: a sportorvosi vizsgálat eredménye mindenképpen kerüljön be az orvos által az OSEI központi informatikai rendszerébe. Ezt neked a helyszínen tisztázni kell. Fordult már elő olyan eset is, hogy díjfizetés után az eredmény nem került berögzítésre, azaz emiatt nem volt érvényes a sportorvosi és érmet is vontak vissza ennek következményeként.

Ha fizetős sportorvoshoz fordulsz, mindenképpen vinned kell a következő kérdőíveket kitöltve, aláírva. Egyébként a sportkórházban is kötelező, de ott tudnak helyben adni kérdőívet, ha elfelejted, persze időt spórolsz meg, ha kitöltve, aláírva viszed.

Sportolói kérdőív sportorvoshoz.pdf

Covid kérdőív sportorvoshoz.pdf

Fizetős sportorvosi vizsgálat buktatói:

35 év, vagy a felett kötelező a vérvétel, amit a magán sportorvosi rendelőkben többnyire nem tudnak elvégezni.

Ebben az esetben a vérvétel eredményedről neked kell gondoskodnod. Lényeg: terjedjen ki a vérzsír vizsgálatára is.

Szokták mondani, hogy teljes vérkép (ami nem igaz, de a köznyelvben gyakran így használjál), közölni kell, hogy sportorvoshoz szükséges.

Hogyan juthatsz vérvételi eredményhez? Pl. intézheted a háziorvosoddal, vagy több plázában elérhetők fizetős magán laborok, ahol elég gyorsan megcsinálják, persze jópénzért. Az egyik helyen az ára legutóbb 20.000. Ft / fő volt, de mindig tisztázni kell.

A vérvétel a legfontosabb, de esetleg segíthet / gyorsíthat, ha EKG és vizelet eredményt is viszel, amit természetesen az adott sportorvossal és a háziorvosoddal tisztázni kell, hogy az adott helyzetben mire van épen szükség.

Az egyik általunk ismert és javasolt sportorvosi vizsgálat:

Corvin környéki sportorvos fizetős konstrukció, az ára legutóbb 5.000. Ft / fő volt, de mindig tisztázni kell.

Címe: 1083 Budapest, Szigony u. 2/B. (Ez a Szigony utcai felnőtt háziorvosi rendelő épületében van)

Dr. Szolyka Tímea +36-30-247-4026 (A telefont egy kedves úriember veszi fel, aki nagyon segítőkész)

További, az általunk ismert és javasolt sportorvosi vizsgálat:

KSI sportorvos fizetős konstrukció, az ára legutóbb 6.000. Ft / fő volt, de mindig tisztázni kell.

Elérhetősége: https://ksi.hu/sportorvos

Sportorvosi vizsgálat a Budapest 3. kerületben: (Ez sajnos átmenetileg szünetel)

Szent Margit Rendelőintézet, Vörösvári úti Szakrendelő

Cím: 1032 Budapest, Vörösvári út 88-96.

Rendelési idő: kizárólag szerdán és csütörtökön: 13,30 – 19,30 óráig.

Telefonos előjegyzés a kötelező sportorvosi szűrővizsgálatokra hétfőtől-péntekig a következő központi telefonszámokon kérhető: 06-1-388-9180, vagy 06-1-388-7760, vagy 06-1-388-8384. Rendelési időben telefonálva a 215-ös melléken kapcsolják a sportorvosi rendelőt (3. emelet, 310-es szoba).

Előnye: a 3. kerületből közel van, illetve a hosszú délutános nyitvatartás.

Sürgősségi lehetőség: 5.000. Ft-os feláron, bejelentkezés nélkül, azonnal fogadnak, ha nincs sok vizsgálatra várakozó.

Ha a saját háziorvosodnál intézed előre a vérvételt, akkor úgy kell kérni, hogy a vizsgálat terjedjen ki vér-zsírra is.

Dokumentáció:

Mindenki kap 1 db versenyengedély kérő (sportorvoshoz beutaló) A4-es lapot az egyesületi elnök által aláírva és lebélyegezve. Ezzel + a kiskönyvvel kell menni a sportorvoshoz. A kiskönyvön a versenyengedély számot a számotokra átadott plasztik kártya tartalmazza. Ha nem kaptatok még ilyet, akkor utólag is ki lehet tölteni a sportorvosi után.

A sportorvosi vizsgálatot követően a sportorvos kettő anyagot bélyegez le:

1. A versenyengedély kérő A4-es lapot (beutaló), amelyet Nagy Ervin egyesületi elnök részére kell eljuttatni. A Gerecse Sziklamászó Sportegyesület felé ezzel igazoljátok, hogy van érvényes sportorvosi engedélyetek. Ha ezt a lapot nem adjátok le, akkor a központi egyesületi adminisztrációban az jelenik meg, hogy nem rendelkeztek érvényes sportorvosi engedéllyel.

2. A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kiskönyvét, amelynek címlapján színes MHSSZ embléma található, (három részre nyitható szét). A verseny szervezők felé ezzel igazoljátok, hogy van érvényes sportorvosi engedélyetek, tehát a versenyen fel kell tudni mutatni, vigyétek magatokkal. Ha a versenyen nem tudjátok felmutatni, ez azt jelenti, hogy nem rendelkeztek érvényes sportorvosi engedéllyel. Ha otthon hagytad, mentőöv lehet a helyszínen, az elektronikus adatbázis alapján történő bizonyítás.

Ezeken felül minden versenyző plasztik kártyát kap, ami néhány vásárlási kedvezményre is jogosít. Ezt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tagjaként működő Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség adja ki. Ha valakinek nincs ilyen, semmi pánik, minden tag kártyáját a Gerecse Egyesület elnöke veszi át központilag és adja át az általad a tagfelvételi lapon megjelölt átvételi ponton, illetve megbeszélés szerint személyesen a tagoknak. A plasztik kártya minden évben az egyesületi tagdíj befizetésének napjától a következő év január 31-ig érvényes. Az előző év plasztik kártyáját addig ne dobjátok el, amíg kézbe nem kapjátok a következőt, vagy nem kaptok rá érvényesítő matricát. Tehát, aki az adott tárgyévre nem fizeti be a Gerecse Egyesületbe az éves tagsági díjat, az Egyesület nem újítja meg a versenyző tagságát az MHSSZ-nél, így a versenyre nevezésnél el fognak zavarni, hiába van tavalyról maradt „érvényesnek tűnő” plasztik kártya a kezedben. Igyekezzetek minden év január 15-ig befizetni az éves tagsági díjat.

Minden versenyzőnek gyors ügyintézést és eredményes versenyzést kívánok!

Ha kérdés van hívjatok, Üdvözlettel:

Nagy Ervin

egyesületi elnök

+36-30-243-0421

Tiltott táplálék kiegészítők

Kedves Gerecse Versenyzők !

Érdemes megtekinteni a letölthető listát, mert igen sok étrend-kiegészítő forgalmazását megtiltotta a hatóság!

Hátha tanulságos lehet!

OÉTI Tiltott táplálék kiegészítők listája 2014.04.15.